Vergunningsvrije dakkapel en dakserre

Wilt u meer ruimte en zeker meer lichtinval op uw zolder? Met de vergunningsvrije dakkapel en de dakserre van Dakalux kunt u dit zeker realiseren en is het alternatief voor de traditionele dakkapel.

Meer daglicht en de extra ruimte die u kent van een traditionele dakkapel. Een dakramen dakkapel- of serre is zonder vergunning te plaatsen, waardoor u aanzienlijk kunt besparen in kosten en moeite. Bovendien zijn deze binnen een dag te monteren, is een kraan bij sommige types overbodig en hoeft u zich geen zorgen te maken over onderhoud, dus zijn ze duurzaam. Slechte nieuws is, schoonmaken moet u altijd!

Soorten vergunningsvrije dakkapel / serre

Dakkapel

  • Mogelijk om in een dakhelling vanaf 10° meer binnenruimte te creëren.
  • Voordelig alternatief op een traditionele dakkapel.
  • Onderhoudsarme buitenzijde
  • Flexibiliteit in maatvoeringen en op maat gemaakt.

Dakserre

  • Ook het dak bestaat uit dakramen, waardoor tot driemaal meer daglicht binnen komt.
  • Leverbaar in alle breedtematen.
  • Onderhoudsarme buitenzijde
  • Flexibiliteit in maatvoeringen en op maat gemaakt.

Vergunning nodig?

Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde of op een aan de straat grenzend dakzijde is het altijd nodig een vergunning aan te vragen. Tevens heeft u hierbij met de welstandsnorm van uw gemeente te maken. Deze norm geeft in vrijwel alle gevallen een maximum afmeting aan. Al deze zaken zijn niet van toepassing bij Dakalux vergunningsvrije dakkapellen en — serres. Alleen voor speciaal vastgestelde welstand eisen, monumentale panden en woningen die onder beschermt dorps- of stadsaanzicht vallen is nog wel een vergunning vereist.

Binnen een dag gemonteerd!

De vergunningsvrije dakkapel en dakserre wordt geheel prefab op maat gemaakt, zodat plaatsing in een dag mogelijk is. Geen verbouwing van een week, maar aan het eind van de dag is uw huis uitgebreid met een schitterende aanwinst voor uw woning en omgeving.

Tevens kunnen we in diverse standaard dakkapellen- of serres, ook op maat geleverde dakkapellen- of serres, dakramen van de merken VELUX®, FAKRO en ROTO® plaatsen.

Voordelen Dakalux

Méér daglicht en meer ruimte

Een dakkapel of dakserre levert tot wel drie keer meer daglicht dan een traditionele dakkapel. Optisch wordt uw kamer een stuk ruimer en lichter.

Geen vergunning nodig

De dakkapellen en dakserres vallen in de categorie ‘dakraam’ en hoeven daardoor niet aan de vergunningseisen voor een dakkapel te voldoen. Dat scheelt u tijd en kosten.

Montage in 1 dag

De montage van een dakkapel & dakserre kan al in een dag.

Enkele vergunningsvrije dakkapellen en serre’s

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Offerte aanvragen